Baznīcu nakts 2019. gadā notiks 7. jūnijā

Rīgā, 2018. gada 15. oktobrī.

FOTO: Rīgas Krusta baznīca 

Baznīcu nakts 2019.gadā notiks 7. jūnijā


Kristīgās kultūras un misijas notikums “Baznīcu nakts” nākamgad notiks 7. jūnijā. Draudzes varēs pieteikties piedalīties no 2019. gada februāra. Patlaban ikviens ir laipni aicināts dalīties idejās un domās par Baznīcu nakts norisi un apsvērt iespēju pievienoties Baznīcu nakts rīkotāju komandai. Rakstiet uz epastu: baznicu.nakts@gmail.com.

2018. gads ir jau ticis līdz vasarīgi siltam zelta rudenim. Varbūt ap Ziemassvētku laiku atskatoties, varēsim aizvadīto gadu salīdzināt ar visu mūsu valsts gaitu 100 gadu garumā. Tajā līdzās skaistajam un dvēseli ceļošajam bija daudz dramatisku un traģisku notikumu. Kas būtu bez cerības, kas liek piecelties domās, ticības, kas atver sirdi Kristus Gaismai un mīlestības, kas liek darīt labu?

Arī Baznīcu nakts rīkotāju komanda raugās ar cerību, ka iesāktā Baznīcu nakts misija varēs turpināties. Mēs ļoti gaidām cilvēkus, kuriem ir vēl brīvā laika telpa un griba iesaistīties komandā. Īpaši meklējam palīgu sabiedrisko attiecību darbam un novadu koordinatorus Kurzemē, Zemgalē un Latgalē. Līdzās tam mūsu cerība ir, ka 2019. gadā draudžu, kuras piedalās, būs vairāk. Šobrīd aicinām 7. jūnija datumu atzīmēt draudžu plānos, kalendāros. Rezervējiet to Baznīcu naktij! Lai kopīgi skan tajā vakarā dievnamu zvani, ērģeles, mūzika, sacītais vārds. Ne velti pāvests Francisks Rīgas Domā ekumeniskajā uzrunā aicināja Latvijas ticīgos: “Dārgie brāļi un māsas, lai mūsu vidū turpina skanēt Evaņģēlija mūzika! Lai nebeidz atskanēt tas, kas ļauj mūsu sirdij turpināt sapņot un tiekties pēc dzīves pilnības, uz kādu Kungs aicina mūs visus: būt par viņa mācekļiem-misionāriem pasaulē, kurā dzīvojam.”

2017. gadā, sagaidot Latvijas simtgadi, aizsākās iniciatīva “Gaisma Latvijai” – aicinājums Latvijas kristīgajām draudzēm no Adventa laika līdz Zvaigznes dienai rīkot muzikālus lūgšanu vakarus un dāvināt Latvijai vērtīgāko garīgo dāvanu – lūgšanu. Baznīcu nakts fonds aicinās arī šogad Latvijas draudzes vienoties “Gaisma Latvijai” iniciatīvā. Vairāk par tās ideju aicinām uzzināt Baznīcu nakts mājas lapā: GAISMA LATVIJAI. Tuvāka informācija par pieteikšanos būs novembra pirmajā pusē.

Kultūras notikums „Baznīcu nakts” Latvijā notiek kopš 2014.gada. Baznīcu nakts ideja līdz Latvijai atceļoja no Austrijas, kur pirms nedaudz vairāk kā 10 gadiem notika pirmais šāds Kristīgās baznīcas konfesiju un draudžu kopīgi rīkots ekumēnisks notikums. Drīz pēc tam pasākums notika arī Čehijā un Slovākijā.  Kopš 2012. gada Baznīcu nakts notiek arī Tartu, Igaunijā. Pasākuma ieceri atbalsta Latvijas lielāko kristīgo konfesiju vadītāji. Latvijā Baznīcu nakti organizē starpkonfesionāla domubiedru grupa – Nodibinājums „Baznīcu Nakts fonds”.

Aicinām sekot Baznīcu nakts sociālo tīklu kontiem – www.facebook.com/baznicunakts;

www.twitter.com/baznicunakts – un uzzināt par jaunumiem www.baznicunakts.lv .


Baznīcu nakts fonda vārdā
Jurģis Klotiņš

Par Baznīcu nakti:


Baznīcu nakts ir aicinājums uz tikšanos ar baznīcu kultūras un mākslas mantojumu, garīgo mūziku koncertos, katram, kurš vēlas arī ar meditatīvu klusumu sveču gaismā un lūgšanu. Latvijas baznīcas sevī glabā ļoti skaistas un īpašas vērtības – gan arhitektūru un mākslu, gan arī baznīcu un cilvēku stāstus par vēsturi un šodienu. Notikums aicina uz kristīgo draudžu un konfesiju vienotību. Baznīcu nakts ir praktisks veids, kā vienotību piedzīvot darbībā, dažādu kristīgo konfesiju draudzēm piedaloties kopīgā notikumā. Katra draudze pārstāv savas konfesijas tradīcijas un identitāti.

Kultūras notikums „Baznīcu nakts” Latvijā notiek kopš 2014.gada, pulcējot vairāk gandrīz 200 dievnamus visā Latvijā. 2017. gadā pasākumu apmeklēja aptuveni 30 000 cilvēku. Foto: http://ej.uz/BaznicuNakts2016Foto. Baznīcu nakts ideja līdz Latvijai atceļoja no Austrijas, kur pirms nedaudz vairāk kā 10 gadiem notika pirmais šāds Kristīgās baznīcas konfesiju un draudžu kopīgi rīkots ekumēnisks notikums. Drīz pēc tam pasākums notika arī Čehijā un Slovākijā.  Kopš 2012. gada Baznīcu nakts notiek arī Tartu, Igaunijā. Pasākuma ieceri atbalsta Latvijas lielāko kristīgo konfesiju vadītāji. Latvijā Baznīcu nakti organizē starpkonfesionāla domubiedru grupa – Nodibinājums „Baznīcu Nakts fonds”. Pateicamies un aicinām ziedot turpmākam darbam – “Baznīcu Nakts fonds”, Reģ.Nr. 40008214405, konta nr. LV14HABA0551037490653.

Aktuālā informācija tiks publicēta projekta sociālo tīklu kontos un mājas lapā: