Aicinām iepazīties ar pasākuma programmām

Rīga, 2017.gada 23.maijā

FOTO: Lipaiķu baznīca, Dzintra Leja

Publicēta kultūras notikuma “Baznīcu nakts 2017” programma

Publicēta 2. jūnijā gaidāmā kultūras notikuma “Baznīcu nakts” programma, kas pieejama pasākuma lapā www.baznicunakts.lv. Jau ceturto gadu Baznīcu nakts aicina atklāt Latvijas baznīcas visā Latvijā. Šogad pavisam 190 baznīcās no 18.00 līdz 24.00 notikuma viesiem būs iespēja pavadīt skaistu, garīgi piepildītu vakaru. Aicinām apmeklētājus savlaicīgi iepazīties ar  baznīcu sagatavotajām programmām.

Baznīcu nakts kultūras un mākslas norises bagātinās ne tikai Latvijā iemīļoti mākslinieki un mūziķi – solisti, kori, ansambļi, vokālās grupas un ērģelnieki, bet arī daudzviet baznīcās uzstāsies vietējo mūzikas skolu audzēkņi, kori, ansambļi un slavēšanas grupas, notiks lekcijas. Radošas darbnīcas bērniem būs sagatavojušas draudžu svētdienas skolas.

 

Piedalās daudz sabiedrībā labi zināmu mākslinieku

Pasākumā piedalās Latvijā zināmi mākslinieki un mūziķi. Ar daļu no viņiem var iepazīties mājas lapas sadaļā „Mākslinieki” (https://baznicunakts.lv/#makslinieki).

Ieskatam daži no viņiem: KORI “Balsis” un Ints Teterovskis, “Sōla” un Kaspars Ādamsons, „Maska” un Jānis Ozols, “Balta”, Rīgas Doma meiteņu koris “Tiara”, J.Mediņa mūzikas skolas meiteņu koris “Vivace”, Rīgas Skolēnu pils koris “Accolada”, jauktais koris “Fortius”, kamerkoris “Medera”,  jauktie kori “Norise”,Salve”, “Laudate Charismata”, “Austrums”, gospeļkori “Rīgas Gospeļkoris” un “GG Choir” u.c.

OPERDZIEDĀTĀJAS Evita Zālīte, Evija Martinsone, Gunta Gelgote, Marlēna Keine. GRUPA MyRadiantU. Dziedātājs Ēriks Loks, ģitārists Kaspars Zemītis, dziesminieki Haralds Sīmanis un Valdis Dvorovs. KOMPONISTI Mārtiņš Brauns un Rihards Zaļupe. Zvanu ansamblis “Primus”, Rīgas kamerorķestris. ĒRĢELNIEKI Aigars Reinis, Jeļena Privalova Epšteina, Ingmars Zemzaris, Larisa Carjkova, Liene Andreta Kalnciema, Ilona Briģele un daudzi citi mākslinieki.

Latvijas kristīgo draudžu ļaudis arī šogad ir sagatavojuši programmas norises, kurās katrs Baznīcu nakts viesis varēs atrast sev interesanto – iejusties baznīcu arhitektūras un mākslas skaistumā, klausīties koncertus, būt lūgšanā un apcerē un pavadīt laiku sarunās. Oficiālais pasākuma tēmturis sociālajos tīklos ir #BaznicuNakts.

Baznīcu nakts rīkotāji nodibinājuma “Baznīcu Nakts fonds” komanda jau šobrīd izsaka vislielāko pateicību katram labas gribas cilvēkam, kurš ir palīdzējis sagatavot notikumu un velta tam savu atbalstu un brīvprātīgo darbu.

Par Baznīcu nakti:


Kultūras notikums „Baznīcu nakts” Latvijā notiek kopš 2014.gada, pulcējot vairāk nekā 190 dievnamus visā Latvijā. 2016. gadā pasākumu apmeklēja vairāk nekā 26 tūkstoši cilvēku. Foto: http://ej.uz/BaznicuNakts2016Foto. Baznīcu nakts ideja līdz Latvijai atceļoja no Austrijas, kur pirms nedaudz vairāk kā 10 gadiem notika pirmais šāds Kristīgās baznīcas konfesiju un draudžu kopīgi rīkots ekumēnisks notikums. Drīz pēc tam pasākums notika arī Čehijā un Slovākijā. Kopš 2012. gada Baznīcu nakts notiek arī Tartu, Igaunijā. Pasākuma ieceri atbalsta Latvijas lielāko kristīgo konfesiju vadītāji. Latvijā Baznīcu nakti organizē starpkonfesionāla domubiedru grupa – Nodibinājums „Baznīcu Nakts fonds”. Pateicamies un aicinām ziedot turpmākam darbam – “Baznīcu Nakts fonds”, Reģ.Nr. 40008214405, konta nr. LV14HABA0551037490653.

Aktuālā informācija tiks publicēta projekta sociālo tīklu kontos un mājas lapā:

Informāciju sagatavoja:
Projekta “Baznīcu nakts” Komunikācijas vadītāja Inese Knipše
e-pasts: baznicu.nakts@gmail.com