Baznīcu nakts un Atvērto baznīcu diena 2024. gadā notiks 1. jūnijā. Draudzes aicinātas iesniegt tēmas priekšlikumus.

2023. gada 5. decembrī

Baznīcu nakts un Atvērto baznīcu diena 2024. gadā notiks 1. jūnijā. Draudzes aicinātas iesniegt tēmas priekšlikumus.

2024. gadā kristīgais kultūras notikums “Baznīcu nakts” norisināsies sestdienā 1. jūnijā. Tajā pašā dienā notiks arī “Atvērto baznīcu diena”, kad ikviena draudze ir aicināta turēt savu dievnamu atvērtu viesiem no pulksten 10.00 rītā. Baznīcu dalības reģistrācija vienotajā pieteikuma anketā būs obligāta, un tā sāksies martā.

Baznīcu nakts un Atvērto baznīcu dienas tēmu rīkotāju komanda pagaidām patur atvērtu un aicina draudzes iesūtīt savus priekšlikumus un Rakstu vietu no Bībeles. Pieteikumā jānorāda arī īss pamatojums, kādēļ šī tēma būtu piemērota 2024. gada notikumam. Draudzes savus priekšlikumus var iesūtīt līdz 2024. gada 1.februārim, aizpildot anketu: https://ej.uz/tēmaspriekšlikums2024 Līdzīgi kā aizvadītajos gados, aicināsim draudzes savu iespēju robežās dievnamus turēt atvērtus jau dienas laikā – no pulksten 10.00. Baznīcu nakts rīkotāji apzinās, ka daudzviet var būt grūti nodrošināt dievnama atvērtību visu dienu, tādēļ baznīcu dežūrās rosina iesaistīt ne tikai draudzes cilvēkus, bet arī ļaudis no vietējās apkārtnes vai draudzes draugu loka.  

Kā notiks baznīcas dalības pieteikšana?

Informācija par pieteikšanos dalībai „Baznīcu naktī” un „Atvērto baznīcu dienai” tiks publicēta mājas lapā www.baznicunakts.lv marta sākumā. Plānojot pasākumus, lūdzam ņemt vērā:

  • Baznīcu nakts notiks no 18.00 – 24.00.
  • Aicinām baznīcas visā Latvijā apsvērt iespēju retranslēt svinīgo atklāšanas pasākumu arī savos dievnamos (tas ir centralizēti organizēts pasākums ar visu konfesiju vadītāju/pārstāvju dalību, svinīgām uzrunām, lūgšanām un atklāšanas koncertu, kas norisinās 18.00-19.15. Tiek pārraidīts Baznīcu nakts Facebook un/vai Youtube Draudzei nepieciešams interneta pieslēgums, dators, ekrāns, skaņa.)
  • Lūdzam nodrošināt dievnamu atvērtību viesiem jau no pulksten 10.00.
  • Aicinām zvanīt baznīcu zvanus atbilstoši senajai stundu lūgšanu tradīcijai – 12.00, 18.00 un 22.00, kas atbilst pusdienas, vakara un nakts lūgšanas laikam.
  • Organizatoru komanda apņemas izveidot vienotu „Baznīcu nakts 2024” pasākuma notikumu karti vietnē www.baznicunakts.lv, lai publicētu informāciju par atvērtajām baznīcām un tiem dievnamiem, kuros paredzēta „Baznīcu nakts” programma.

Aicinām līdzdarboties kalpošanas komandā

Aicinām pievienoties Baznīcu nakts un Atvērto baznīcu dienas kalpošanas komandai brīvprātīgos. Ļoti gaidām novadu koordinatorus, ir nepieciešams atbalsts informatīvo vēstuļu un preses relīžu izsūtīšanā, sadarbībā ar medijiem un novadu pašvaldībām. Brīvprātīgā darba intensīvākais laiks kā katru gadu būs aprīlī un maijā. Papildus informācijai lūdzam rakstīt uz baznicu.nakts@gmail.com vai zvanīt pa tālruni Sintijai Jozēnai 29122606.   Informāciju sagatavoja: Inese Knipše Komunikācijas vadītāja