Latvijas karogs dievnamā!

Rīga, 2018.gada 11. aprīlī.

FOTO: …

Latvijas karogs dievnamā!


Baznīcu nakts aicina piedalīties foto konkursā.

Kultūras notikuma “Baznīcu nakts” tēma šogad ir veltīta Latvijas simtgadei. Sagaidot 4. maija svētkus, Baznīcu nakts rīkotāji aicina katru Latvijas draudzi viņas dievnama galvenajā telpā novieto Latvijas karogu. Ikviens ir aicināts piedalīties foto konkursā “Latvijas karogs dievnamā”.

Foto konkursa idejas pamatā ir pārdomas par Latvijas karoga simbolisko vēstījumu. Mūsu valsts Latvijas karogs dievnamā simbolizē pateicību Dievam par Latvijas brīvību un atgādina par mūsu senčiem, viņu sūro darbu, viņu lūgšanām. Latvijas karogs dievnamā ir atgādinājums mums ikdienas grūtībās, kuru priekšgājējiem nebija mazāk, atcerēties, ka mēs esam Dieva plāns Latvijai – mūsu ticība, cerība un mīlestība, ko apliecinām ar dzīvi un darbu.

Kā notiek foto konkurss?

  • 1. Ikviena draudzes ir aicināta novietot Latvijas karogu glītā noformējumā tam piemērotā vietā dievnama galvenajā lūgšanu telpā. Karogam līdzās noteikti piestāvēs pavasara ziedi vai kāds cits atbilstošs dekorējums.
  • 2. Konkursa dalībnieki – profesionāli fotogrāfi un amatieri, katrs labas gribas cilvēks – ir aicināts sūtīt kvalitatīvu valsts karoga fotogrāfiju dievnama galvenajā lūgšanu telpā uz epastu baznicu.nakts@gmail.com. Jānorāda baznīcas nosaukumu, savu vārdu un uzvārdu un foto uzņemšanas datumu!
  • 3. Iesūtītie foto tiks publicēti #BaznicuNakts Facebook @BaznicuNakts jaunumu joslā.
  • 4. maijā sāksies balsošana #BaznicuNakts facebook, liekot “patīk” atzīmes. Trīs fotogrāfijas, kurām būs visvairāk “patīk” atzīmju, saņems pārsteiguma balvas.

Sekojiet foto konkursam, izmantojot #LatvijasKarogsDievnamā .
Konkursa norises laiks – līdz 1. maijam!

Atgādinām: foto jāparāda, ka karogs atrodas dievnama iekštelpās! #LV100 #BaznīcuNakts #Latvija

Par Baznīcu nakti:


Baznīcu nakts ir aicinājums uz tikšanos ar baznīcu kultūras un mākslas mantojumu, garīgo mūziku koncertos, katram, kurš vēlas arī ar meditatīvu klusumu sveču gaismā un lūgšanu. Latvijas baznīcas sevī glabā ļoti skaistas un īpašas vērtības – gan arhitektūru un mākslu, gan arī baznīcu un cilvēku stāstus par vēsturi un šodienu. Notikums aicina uz kristīgo draudžu un konfesiju vienotību. Baznīcu nakts ir praktisks veids, kā vienotību piedzīvot darbībā, dažādu kristīgo konfesiju draudzēm piedaloties kopīgā notikumā. Katra draudze pārstāv savas konfesijas tradīcijas un identitāti.

Kultūras notikums „Baznīcu nakts” Latvijā notiek kopš 2014.gada, pulcējot vairāk gandrīz 200 dievnamus visā Latvijā. 2017. gadā pasākumu apmeklēja aptuveni 30 000 cilvēku. Foto: http://ej.uz/BaznicuNakts2016Foto. Baznīcu nakts ideja līdz Latvijai atceļoja no Austrijas, kur pirms nedaudz vairāk kā 10 gadiem notika pirmais šāds Kristīgās baznīcas konfesiju un draudžu kopīgi rīkots ekumēnisks notikums. Drīz pēc tam pasākums notika arī Čehijā un Slovākijā.  Kopš 2012. gada Baznīcu nakts notiek arī Tartu, Igaunijā. Pasākuma ieceri atbalsta Latvijas lielāko kristīgo konfesiju vadītāji. Latvijā Baznīcu nakti organizē starpkonfesionāla domubiedru grupa – Nodibinājums „Baznīcu Nakts fonds”. Pateicamies un aicinām ziedot turpmākam darbam – “Baznīcu Nakts fonds”, Reģ.Nr. 40008214405, konta nr. LV14HABA0551037490653.

Aktuālā informācija tiks publicēta projekta sociālo tīklu kontos un mājas lapā:

Informāciju sagatavoja:
Projekta “Baznīcu nakts” Komunikācijas vadītāja Inese Knipše
e-pasts: baznicu.nakts@gmail.com